Så kan du spela Yatzy på nätet

MrBonusIgame

Så kan du spela Yatzy på nätet

Det klassiska spelet Yatzy är rolig underhållning för hela familjen. Om du inte har fem tärningar och papper behöver du inte oroa dig. Det går minst lika bra att spela på nätet. Du behöver bara söka på ”spela yatzy” så kommer det upp flera alternativ som är helt kostnadsfria. Allt du behöver är en mobil, surfplatta eller dator.

Anordna en spelkväll med familj och vänner

Om du har tillgång till Yatzy på nätet kan du alltid anordna en spelkväll med vänner och familj. Det är ett mysigt sätt att träffas och umgås. Då kan ni även passa på att spela flera andra klassiska spel på samma gång. Ett tips är att läsa på om UNO spel regler och köra båda spelen. Det går även att kombinera spel på nätet med riktiga brädspel. Möjligheterna är oändliga när det kommer till denna klassiker.

Finns det några strategier för Yatzy?

Yatzy är i mångt och mycket ett turspel där det gäller att tärningarna rullar rätt. Om du spelar på nätet har du ingen möjlighet att styra eftersom du bara trycker på en knapp för att rulla§ tärningarna. Det är också lite det som är charmen med Yatzy. Det betyder att alla åldrar kan spela tillsammans utan problem.

En strategi som är väldigt populär är att försöka få de 50 extrapoängen. De delas endast ut till de spelare som har fått 63 poäng eller mer på ettor till sexor. Det kan vara avgörande i många fall. Du kan alltså prova denna strategi och lägga allt krut på att få dessa 50 poäng.

Varianter på Yatzy

Det kan vara svårt att hitta olika variationer av Yatzy på nätet. Normalt är det originalet som avses. Om du vill hitta varianter på Yatzy är det bäst att köpa ett fysiskt spel med tärningar och köra med egna regler.

En ganska populär variant av Yatzy är att spela med tvång. Då får du inte själv välja var du ska placera dina poäng utan avverkar listan uppifrån och ner.

Går det spela ett perfekt parti Yatzy?

Om du vill gå steget längre kan du alltid sträva efter att spela ett perfekt parti av Yatzy. Då är det en fördel att spela på nätet eftersom du bara kan starta om spelet om du inte lyckas. Då kan du också spela mot dig själv och behöver inte ha med dig några motståndare. Det kan vara ett väldigt roligt tidsfördriv under regniga dagar.

Spela mot en dator

När du spelar på nätet brukar du kunna välja om du vill köra multiplayer eller spela mot en dator. Att spela mot en dator kan också vara ett roligt sätt att utmana sig själv. Yatzy på nätet brukar också ha flera roliga effekter som en burk som rullar tärningarna. Då känns det lite mer som att du sitter vid ett fysiskt bord. Sedan är det bara att köra igång. Normalt så kan det sitta fyra spelare vid ett och samma bord. Sedan turas alla om att slå tärningarna.