Älskar du sportsbetting? Är du intresserad av att betta på fotboll? Då kanske Stryktipset är någonting du vill veta mer om. Stryktipset har funnits länge och än idag är det ett populärt och enkelt sätt att placera ett spel på fotboll i Sverige. Är du nyfiken och vill veta mer så har du kommit helt rätt. Den här artikeln tar dig igenom allt du behöver veta om detta sätt att spela och hur du gör det. Vi svarar dessutom på vanliga frågor och ger några tips för dig som bettar.

Vad är Stryktipset?

Sedan 1934 då Stryktipset lanserades har det varit älskat av svenskar. Svenskars enorma kärlek för fotboll var större än någonsin eftersom Sverige just tagit del av sitt första VM! Idag är Stryktipset lika populärt som då och svenskarnas kärlek för sporten har verkligen inte dött ut.

Med Stryktipset satsar du på fotbollslag och är du bra på att förutse vinnare kan du till och med tjäna in en del pengar! Stryktipset är ett enkelt sätt att satsa på svensk och brittisk fotboll och perfekt för nybörjare. Vi går igenom precis hur du gör för att spela på Stryktipset nedan.

Så spelar du på Stryktipset

För att spela på Stryktipset behöver du en budget, en spelkupong och legitimation. Du kan spela i butik eller online, men att spela Stryktipset online är kanske praktiskare.

Allt du behöver göra är att markera så många resultat du vill från 13 matcher. Du markerar ditt spel genom 1, X eller 2. 1 innebär att du tror hemmalaget vinner, X betyder att du gissar på att det blir oavgjort och väljer du 2 tror att bortalaget kommer att ta hem vinsten. Om du vill kan du markera flera, men då kostar det mer.

Du måste lämna in eller skicka in din kupong innan vad som kallas för “spelstopp”, vilket vanligtvis är 15:59 varje lördag. Denna tid eller dag kan ändras ibland och då kommer Svenska Spel självklart att informera om detta.

Vart kan jag se resultaten av Stryktipset?

Resultaten brukade visas på text-TV, men numera kan du istället besöka en hemsida för att se resultaten live. Besök http://www.551.se/ för att se resultaten! Kom ihåg att det är Lördag 16:00 som du kommer att se resultaten av spelen.

Bästa strategier och tips

Att spela på Stryktipset är kul och spännande, men att vara bra på det är ännu roligare. Här är några tips att använda när du satsar med Stryktipset.

  • Läs på om fotbollslagen innan du satsar. En självklarhet, men det är långt ifrån alla som gör det. Om du vet något om de lagen som kommer att spela mot varandra har du mycket större chans att vinna! Att titta på tidigare matcher och läsa om vad experter har att säga om spelarna kan vara väldigt användbart för när du ska placera ett spel. Håll dessutom koll på nyheter; skadas en av de bästa spelarna, till exempel, kommer det ha stor inverkan på matchen.
  • Öva med små satsningar. Du kan satsa med så lite som 1 krona. Varför inte dra nytta av det? Genom att öva med små satsningar kan du få riktig erfarenhet med betting samtidigt som du inte riskerar att du tömmer din plånbok. Allteftersom du blir mer och mer van vid att spela och vinner oftare kan du öka dina satsningar.
  • Lär dig att uppskatta de lag som ingen gillar. Lag som inte har många fans är en bra sak för dig som satsar–oavsett hur bra de är kommer inte tillräckligt av tittare satsa på dem eftersom de helt enkelt inte tycker om dem. Detta är din chans att vinna stort!
  • Lita på din magkänsla. Lär dig att skilja din magkänsla från andra känslor, och lita på den. Du har en magkänsla av en anledning, och att räkna med den känslan när du satsar leder oftast till mycket bättre val.
  • Satsa inte alltid på ditt favoritlag. Om du är lojal till ditt favoritlag kanske det känns svårt för dig att betta på att de inte kommer vinna, men om du vill öka dina chanser att vinna på fotbollsbetting ska du inte vara partisk. Satsa på det laget du verkligen tror kommer vinna, inte det du hoppas kommer vinna!
  • Satsa aldrig med mer än vad du har råd att förlora. Om du nästan är helt säker på att du har rätt kan det kännas lockande att slänga in hela dina besparingar eller räntan i din satsning. Ju mer man satsar, desto mer får man ju om man vinner, eller hur? Men du kan aldrig vara helt säker på vem som kommer att vinna, och därför bör du aldrig riskera allt på betting. En bra regel är att aldrig satsa mer pengar än vad du har råd med att förlora.

Hur man hämtar ut en vinst från Stryktipset

Om du har köpt en lott online kommer vinsterna vanligtvis skickas till ditt spelkonto eller bankkonto. Om du köpt en lott fysiskt kan du hämta ut pengarna på ett ombud, och är det över det kommer dina pengar automatiskt att skickas till ditt registrerade bankkonto.

Hur vet jag om Stryktipset är rätt för mig?

Stryktipset passar dig som vill betta på svensk fotboll och vill kunna börja med små insatser. Det passar också nybörjare eftersom du inte blir överväldigad med en mängd olika typer av spel du kan placera. Det är såklart också passande för dem som gillar att köpa lotter fysiskt eftersom du kan göra det med Stryktipset. Letar du däremot efter mycket varierande och chansen att göra avancerade spel finns det nog en bättre tjänst för dig.

Men om du inte är säker så finns det ingen anledning att inte prova eftersom det kan kosta dig så lite som 1 krona. Om du tycker att det känns kul kan du fortsätta spela på Stryktipset, och annars så använder du helt enkelt någonting annat som en sportsbettingsida.

FAQ: Vanliga frågor om Stryktipset

I den här sektionen ska vi kortfattat svara på några vanliga frågor om Stryktipset så att du lätt kan hitta den information som du behöver.

Vilka dagar är Stryktipset?

Varje vecka, lördag klockan 16:00 börjar Stryktipset.

Hur vinner man Stryktipset?

Att vinna handlar helt enkelt om att du har satsat rätt. Har du det så vinner du! Du kan se resultatet på hemsidan eller appen om du vill veta om du har fått några vinster.

När ska Stryktipset lämnas in?

Den senaste tiden du kan lämna in din satsning är lördag 15:59, alltså en minut innan Stryktipset börjar. Du behöver inte fysiskt lämna in din lapp utan kan välja att göra det online om du föredrar det eller helt enkelt inte har tid för att gå till en fysisk biljett.

Varför heter det Stryktipset?

Namnet kanske låter lite konstigt, men det finns faktiskt en väldigt logisk förklaring till namnet. Det kommer från att man i början strök av de matchresultat som man inte ville satsa på. Idag fungerar det på ett annat sätt, men namnet är känt nog att det nog aldrig kommer bytas ut!

Vad kostar Stryktipset?

Priset är från 1 krona! Radpriset på Stryktipset är nämligen så lite som 1 krona, så är du ny till betting är Stryktipset en utmärkt plats att börja! Du kan börja med små satsningar men satsa mycket mer när du är redo.

Vad för matcher kan man satsa på hos Stryktipset?

Stryktipset fokuserar på svensk och brittisk fotboll. Om du är nyfiken på att satsa på andra matcher kan du kolla in Europatipset som också erbjuds av Svenska Spel. Laddar du ner appen (som nämns nedan) kan du lätta spela på Stryktipset, Europatipset, Topptipset och Måltipset, beroende på vad du känner för.

Finns det en app för Stryktipset?

Det finns ingen app för endast Stryktipset, men Svenska Spel Sport & Casinos app har Stryktipset, Topptipset, Europatipset och Måltipset! Med appen kan du välja att få aviseringar om odds ändras och resultatet av dina satsningar. Du kan enkelt hålla koll på dina aktiva satsningar såväl som placera satsningar i appen. Den finns tillgängligt både för Android och iOS.

Vad är skillnaden på Europatipset och Stryktipset?

Skillnaden på Stryktipset och Europatipset är helt enkelt vad för betting de riktar in sig på. Europatipset riktar in sig på toppfotbollen i Europa, precis som namnet antyder. Stryktipset riktar däremot in sig på den brittiska fotbollen och deras matcher. Vilket som är bäst beror på vad du vill betta på!

Sammanfattning

Nu när du nått slutet av artikeln vet du förhoppningsvis allt du behöver veta för att avgöra om du vill spela med Stryktipset eller inte. Oroa dig inte om det inte känns helt rätt — Stryktipset är bara ett av många sätt du kan betta online och är det inte det bästa för dig finns det massor av bra alternativ. Men om du vill betta på brittiska eller svenska fotbollsmatcher är Stryktipset utmärkt, särskilt eftersom du kan starta från bara 1 krona! Är du nyfiken på något som inte är centrerat på svensk fotboll kan Europatipset rekommenderas, men annars är Stryktipset perfekt för nybörjare de som lojalt älskar svensk fotboll!