Så spelar du Patiens Harpan

MrBonusNya casinon

Så spelar du Patiens Harpan

Är du en av de som undrar vart klassiska Windows-spel som patiens, MS Röj och Hjärter tagit vägen? Minns du hur du brukade fördriva tid med dessa trollbindande, genialt enkla tidsfördriv? Har du överdoserat på modern spelteknik, flashig grafik och maxat tempo? Då kanske det är dags att återupptäcka dessa gamla klassiker. Om du saknar patiens på din dator finns det nämligen flera hemsidor som låter dig lägga dem helt gratis, om och om igen.

Skulle du bli helt hooked kan vi rekommendera att du helt enkelt laddar ned något av de gratisprogram som finns tillgängliga både hos Windows och Apple. Denna moderna spelklassiker förtjänar att återupptäckas!

Harpan som Windowsprogram

Patiens Harpan är en gammal version av patiens som kan spåras tillbaka flera hundra år. Det var dock under 90-talet som spelet fick ett rejält uppsving i popularitet, då en digital version blev en del av Windows operativsystem för persondatorer. Tillsammans med det enkla minröjarspelet MS Röj återfanns nu Harpan på datorer över hela världen, i hem, i skolor och på kontor. Både datorerna i sig, samt datorvana var helt nya fenomen för de tidiga användarna av PCs. Då MS Röj snabbt blev ganska monotont, var det Harpan som tilltalade de stora massorna.

I senare versioner av Windows lanserades både fler kortspel och fler patienser. I Windows 98 mötte vi Spindelharpan, och tidigare hade vi också lärt oss spela Hjärter mot tre fiktiva motståndare, samt patiensen Kungen vilka båda var inkluderade i Windows 95. Undrar du varför du inte hittar något av dessa spel i ditt senaste operativsystem från Windows? Det gör vi också!

Spela Patiens Harpan online

Eftersom Windows valde att inkludera Harpan och MS Röj i ditt operativsystem för att du skulle skaffa dig datorvana, blir väl slutsatsen att de flesta användare idag redan har datorvana mer eller mindre medfött. Ingen vet varför man valde att ta bort spelen från standardinstallationen, men som tur är, är de inte långt borta. Om du har fortsatt att använda en dator med Windows som operativsystem hittar du alla gamla patienser och kortspel i Windows store som finns installerat på din dator. Där kan du också hitta appar med hundratals andra liknande kortspel, vilka du kan installera helt utan kostnad.

Vill du bara spela Patiens Harpan utan att ladda ned någon programvara går det också utmärkt. Det finns en rad olika sajter på nätet som låter dig lägga både Harpan, Kungen eller Spindelharpan, till exempel, utan att du behöver registrera dig eller ladda ned något. Med en enkel googling hittar du sådana sajter och sedan är det bara att börja spela. Ofta hittar du samma funktioner och valmöjligheter vad gäller svårighetsgrad och regelanpassning som du gjorde i de gamla programmen från 90-talet. Du kommer med all sannolikhet också känna igen grafiken, så förbered dig på en riktig nostalgitripp!